21 Kasım 2012 Çarşamba

Ballı Kurabiye


Malzemeler:
- 450 g un
- 200 g pudra şekeri
- 2 çk karbonat
- 1 çk baharat karışımı (zencefil, tarçın, muskat, karanfil)
- 1 poşet şekerli vanilin
- 3 tane yumurta
- 200 g bal
- 2 yk yumuşak tereyağı


Öncelikle toz halinde olan malzemeleri karıştıralım, sonra yumurtayı, balı ve tereyağını ekleyip homojen bir hamur yapalım. Üstünü kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün buzdolabından azar azar çıkartıp 2 mm kalınlıkta hamur açalim ( masayı unlayalim, hamurumuz yapışmasın diye ) ve istediğimiz kalıplarla şekiller verelim. Tepsiye pişirme kağıdı koyup üzerine şekilleri yerleştirelim.

O sırada fırını fan ile 175 dereceye kadar ısıtalım ve fanı kapatıp alt üst pişirme fonksiyonuna ayarlayip hamurumuzu fırına koyalım. 5-7 dakika içinde mis kokulu kurabiyelerimiz hazır. 

Üstünü istediğimiz tohumlarla ( haşhaş, yulaf, kabak çekirdeği ) süsleyebiliriz. Yada yumurta beyazından hazırlanmış kremimizle desenler yaratabiliriz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder