21 Kasım 2012 Çarşamba

Cevizli Hurmalı Toplar

Malzemeler: 
- 250 g ceviz
- 250 g çekirdeksiz hurma
- bir tutam tuz

Cevizi en az 24 saat boyunca suda bekletelim. Suyunu sık sık değiştirip iyice yıkayalım.

Eğer hurmamız yumuşaksa suda bekletmemize gerek yok.

Eğer dışı sertleşmişse dilimleyip yarım saat suda bekletelim.

Miksere önce cevizi koyalım ve iyice öğütelim sonra hurmayı ve tuzu ekleyip ceviz ve hurma beraber iyice yapışkan bir hamur haline gelinceye kadar karıştıralım.

Bu hamuru damak tadımız ve amacımıza göre tarçın, kakao yada vanilya ile tatlandırabiliriz.

Artık hamurumuzdan toplar yapıp bunları kakaoya hatta bir de fındık kırığına bulayarak servis yapabiliriz....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder