7 Haziran 2013 Cuma

Ev yapımı çilekli dondurma

 
Kim katkısız, lezzetli ve her kolayca hazırlanabilen dondurma istemez ki? Bundan sonra yaz aylarında evde hep kaju, hurma bulundurun ki, kalanı zaten hep mutfakta kullanılan malzemelerle o kolayca dondurma yapalım. Bu sezonda taze meyve de bol olduğuna göre, haydi dondurma yapmaya! 
İsteyen bu karışımı rahatlıkla dondurma makinesine koyabilir, o zaman şüphesiz kıvamı daha iyi olacak. Açıkcası ben kızlarıma hiç hazır dondurma almıyorum, ambalajını okuyunca (her ne kadar küçük harfle yazılırsa da) ve içindeki malzemeleri görünce bu dondurmaları yiyenlere ne kadar zarar verdiklerini biliyorlar mı merak ediyorum. Biliyorlarsa da acaba nasıl olup da sessiz kalabiliyorlar. Anlamak zor...


Vereceğim tarifteki dondurmayı tabansız hazırlamak da mümkün, harcın tarifi aynı olacak. Ama değişiklik olsun diye önceden hazırladığım kakaolu kuruyemiş tabanın üstüne çilekli kremi koydum ve kızlar okuldan eve gelinceye kadar derin dondurucuda bekletince istediğim kıvamına geldi. Tabii kızlar dondurma pastasını görünce beklediğim sevinç de hayatımıza eklendi!

Taban için:
1 bardak suda bekletilmiş ceviz
1 bardak hurma
1 kaşık kakao
1 tutam tuz

Dondurma harcı için:
2 bardak çilek
1 bardak kaju
1 bardak su
1 yemek kaşığı bal veya agave şurubu
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
1 tutam tuz
vanilya
1 tane muz (isteğe göre)


Taban için malzemeleri blendere koyalım ve hamur kıvamına gelene kadar blenderi çalıştıralım. Sonra bu karışımı bir çit çitli pasta kalıbının dibine bastırarak yerleştirelim. Dondurma harcının malzemelerini de blendere koyalım ve iyice krem hale gelene kadar karıştıralım. Hazır olduğunda onu da, kakaolu tabanın üstüne dökelim ve eşit bir şekilde yayalım. Sonra dondurma olana kadar derin dondurucuda bekletelim.
Hem çocuklarınız, hem de aniden baskın yapacak konuklarınız için lezzetli ve sağlıklı bir dondurmanız var artık, afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder