Haşhaşlı tariflere doyamıyoruz. Elmalı ve haşhaşlı dilimlerden sonra bu sefer çileğin tam
mevsimi dedik ve haşhaşı onunla denemek istedim. Fotoğraf çekmek için son dilimi yine zar
zor kurtardım!
Malzemeler:
2 parça elmalı pestil (aslında bir tepsi büyüklüğündeki pestili dörde böldüm)
Tarifi de burada.
200 gr ince öğütülmüş haşhaş (Haşhaşı kahve öğütme makinesinde
öğütüyorum.)
4 kaşık bal veya agave şurubu
Haşhaşı balla iyice karıştıralım.
1 bardak çilek
3 yemek kaşığı filizlendirilmiş karabuğday
Çileği karabuğdayla beraber blenderden geçirelim.
Bir pestilin üzerine ballı haşhaşlı karışımı eşit bir şekilde yayalım
ve ikinci pestilimizle kapatalım. Üzerine önceden hazırlanmış çilekli sosumuzu
dökelim. İşte bu kadar:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder