31 Mayıs 2013 Cuma

Pestilden Yapılmış Haşhaşlı Çilekli Dilim - glutensiz

Haşhaşlı tariflere doyamıyoruz. Elmalı ve haşhaşlı dilimlerden sonra bu sefer çileğin tam mevsimi dedik ve haşhaşı onunla denemek istedim. Fotoğraf çekmek için  son dilimi yine  zar zor kurtardım!

Malzemeler:

2 parça elmalı pestil (aslında bir tepsi büyüklüğündeki pestili dörde böldüm) Tarifi de burada.


200 gr ince öğütülmüş haşhaş (Haşhaşı kahve öğütme makinesinde öğütüyorum.)
4 kaşık bal veya agave şurubu
Haşhaşı balla iyice karıştıralım.


1 bardak çilek
3 yemek kaşığı filizlendirilmiş karabuğday
Çileği karabuğdayla beraber blenderden geçirelim.

Bir pestilin üzerine ballı haşhaşlı karışımı eşit bir şekilde yayalım ve ikinci pestilimizle kapatalım. Üzerine önceden hazırlanmış çilekli sosumuzu dökelim. İşte bu kadar:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder