Daha önceki yazılarımızdan birinde hindistancevizi sütünden
bahsetmiştik, şimdi sıra ceviz sütüne geldi. Eğer inek sütüne alerjiniz varsa
yada değişik tatlara meraklıysanız ceviz sütünü denemenizi mutlaka tavsiye
ederiz.
Ceviz sütü elde etmek gerçekten çok kolay. Kahvaltıda müsli ve meyvelerle harika bir tat
yarattığı gibi biraz bal, tarçın ve zencefil ekleyerek lezzetli bir enerji
içeceği olarak da tüketebilirsiniz.
Önce kabuklarını ayıkladığımız cevizleri en az 6 saat suda bekletmek
gerekiyor ki enzimleri engelleyen maddeler iyice parçalansın.
Ceviz içerdiği omega-3 sayesinde kolesterolün düşmesine, aminoasitler
sayesinde de yüksek tansiyonun
dengelemekte çok başarılı. Ayrıca içerdiği E vitaminiyle bağışıklık
sistemimizin güçlenmesine yardımcı.
Cevizin en değerli özelliklerinden biri olan
folik asit ise hamilelik
döneminin olmazsa olmazı. Yüksek enerji değeri sebebiyle kronik yorgunluklarda
ve konsantrasyon eksikliğinde de ceviz tüketmek öneriliyor.
1 bardak ceviz (kabuğu soyulup, suda bekletilmiş)
1 tutam tuz
1 tutam vanilya
1 yemek kaşığı bal ( isteğe göre)
4 bardak filtrelenmiş su
2 bardak su ile bütün malzemeyi blendere koyalım ve homojen hale gelene
kadar karıştıralım. Eğer cevizler iyice parçalandıysa kalan 2 bardak suyu da
ilave edelim. Şimdi bir tülbent yardımıyla elde ettiğimiz sıvıyı süzelim ve
liflerinden kurtaralım.
Damak tadınıza göre tarçın, bal, zencefil ekleyebilirsiniz. Ben dün
harika çilekler aldım ve bir bardak ceviz sütüne 8-10 tane çilek ekleyerek
blenderden geçirdim. Çok güzel, değişik
bir tadı oldu! Böylece çileği çok seven kızlarıma sadece lezzetli değil,
fazlasıyla zengin bir içecek sunmuş oldum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder