8 Mayıs 2013 Çarşamba

Ceviz Sütüyle Çilekli Shake



Daha önceki yazılarımızdan birinde hindistancevizi sütünden bahsetmiştik, şimdi sıra ceviz sütüne geldi. Eğer inek sütüne alerjiniz varsa yada değişik tatlara meraklıysanız ceviz sütünü denemenizi mutlaka tavsiye ederiz.
Ceviz sütü elde etmek gerçekten çok kolay.  Kahvaltıda müsli ve meyvelerle harika bir tat yarattığı gibi biraz bal, tarçın ve zencefil ekleyerek lezzetli bir enerji içeceği olarak da tüketebilirsiniz.
Önce kabuklarını ayıkladığımız cevizleri en az 6 saat suda bekletmek gerekiyor ki enzimleri engelleyen maddeler iyice  parçalansın.
Ceviz içerdiği omega-3 sayesinde kolesterolün düşmesine, aminoasitler sayesinde de  yüksek tansiyonun dengelemekte çok başarılı. Ayrıca içerdiği E vitaminiyle bağışıklık sistemimizin güçlenmesine yardımcı. Cevizin en değerli özelliklerinden biri olan  folik asit ise  hamilelik döneminin olmazsa olmazı. Yüksek enerji değeri sebebiyle kronik yorgunluklarda ve konsantrasyon eksikliğinde de ceviz tüketmek öneriliyor.


Malzemeler:
1 bardak ceviz (kabuğu soyulup, suda bekletilmiş)
1 tutam tuz
1 tutam vanilya
1 yemek kaşığı bal ( isteğe göre)
4 bardak filtrelenmiş su

2 bardak su ile bütün malzemeyi blendere koyalım ve homojen hale gelene kadar karıştıralım. Eğer cevizler iyice parçalandıysa kalan 2 bardak suyu da ilave edelim. Şimdi bir tülbent yardımıyla elde ettiğimiz sıvıyı süzelim ve liflerinden kurtaralım. 

Damak tadınıza göre tarçın, bal, zencefil ekleyebilirsiniz. Ben dün harika çilekler aldım ve  bir bardak ceviz sütüne 8-10 tane çilek ekleyerek blenderden  geçirdim. Çok güzel, değişik bir tadı oldu! Böylece çileği çok seven kızlarıma sadece lezzetli değil, fazlasıyla zengin bir içecek sunmuş oldum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder