Geçen hafta Karamürsel gezimizin
sırasında ev sahibimiz Gül Hanım bizi
aktara da götürdü, her şey mis kokuyordu ve taptazeydi, hindistancevizini de
görünce dayanamadım ve yarım kilo aldım. 1 haftadır tezgahta duruyor ve beni bekliyor. İşte harekete geçme zamanı.
Aslında tatlıyı yaptım ve geçen Pazartesi perküsyon dersime götürdüm ama akşam geç
çıkınca resmini çekemedim. Tarifini
resmini olmadan bloga koymak istemedim. Ama Tülay ve İnci (‘ta 7 senedir
perküsyon dersine katılıyorlar, okulumuzun en tecrübeli öğrencileri’ diye
tanıtıyor onları bizim sevgili Engin Hocamız:)) ısrar edince şimdi özel istek üzerine
sizinle paylaşıyorum. Kendi fotoğrafımı çekene kadar resmini de Gitta’nın
bloğundan görebilirsiniz. Adresi aşağıda.
Taban
için:
1 bardak badem, suda bekletilmiş
3 kaşık agave şurubu yada bal
1 kaşık kakao (varsa şekersiz çiğ kakao
yada organik)
Hindistancevizi
krem için:
3 bardak hindistancevizi
3 kaşık agave şurubu yada bal
2-3 tane rendelenmiş elma
vanilya
1 limonun suyu
Meyve
sosu için:
Ben ilk seferinde karadut kullandım ama
herkes kendi damak tadına göre sosunu hazırlayabilir. Tabii mevsimine göre
mevcut meyve seçenekleri de değişiyor. Çilekli de güzel olabiliyor.
1 bardak karadut
2-3 yemek kaşığı filizlendirilmiş,
kurutulmuş karabuğday (meyve sosunu biraz katılaştırmak için koydum)
Bademi, balı ve kakaoyu beraber iyice öğütelim ve hamur kıvamına geldiğinde bir pasta kabının dibine bastırarak yayalım. Ben bir kaç saat 45 derecede kuruttum, kesmesi daha kolay oluyor.
Hindistancevizini kahve öğütme
makinesinde yağı çıkana kadar öğüttüm. Böylece kremsi bir hal alıyor. (Evde
kahve öğütme makinesi yoksa yine küçük bıçaklı blender kullanabiliriz, yağı
çıkmasa da elmayı ekleyince hindistancevizi rendesi birbirlerine yapışacak ve
krem olarak kullanabiliriz.) Sonra balı, limon suyunu ve elmayı da ekledim,
karıştırıp pasta tabanın üstüne sürdüm.
En son da karadutu karabuğday ile
blenderden geçirdim ve hindistancevizli tabakanın üstüne döktüm.
http://gittarawfood.blogspot.com/2010/09/mandulas-kokusz-szelet.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder