Şimdi sağlıklı cipsimizin çok kolay olan yapılışını anlatayım:
2 adet yufka alıyorum, o yufkalar için de aşağı
yukarı 100 gr zeytin ezmesi kullanıyorum. Yufkayı açıyorum ve bir tarafına ince bir kat ezme sürüyorum,
yırtılmamasına özen gösteriyorum ve eğer büyük kızım yardıma gelmezse bu işi başarıyla tamamlayabiliyorum :) Sonra bu hazırladığım bölümün üzerine yufkanın öbür tarafını kapatıyorum.
Tepsilerin boyutlarına göre yufkalara şekil veriyorum, yani tepsiye koyup keskin bir
bıçak yardımıyla küçük kareler ve bazen de üçgenler meydana gelecek şeklinde kesiyorum. 180 derecede
hafif renk alana kadar pişiriyorum. Soğuduktan sonra hemen afiyetle
çıtır çıtır yiyebilirsiniz.Ayrıca henüz denemedim ama zeytin ezmesi kıvamında her türlü malzemeyle yapılabilir diye düşünüyorum. Sarımsaklı peynir ezmesi, ton balıklı bir ezme vs... Deneyenlerden yorum bekliyorum. Haydi afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder