15 Nisan 2013 Pazartesi

Pesto soslu kabak makarnası


Geçen hafta sevgili Hamile Pilatesi hocam Jale’den çok güzel bir hediye aldım. Bunun bir versiyonunu Budapeşte’de gördüğümde çok hoşuma gitmişti. Bu makinayla yaptığımız sebze ‘makarnalarının ’ görüntüsü o kadar güzel ve o kadar  etkileyici ki, düşünün bizi ziyarete gelen ve beslenme biçimi tam anlamıyla fast food olan bir arkadaşımıza bile pesto soslu kabak makarnasını yedirmeye başardık. Elvan’a da ikram ettim ve kendisinden haftaya yine sipariş aldım. “Bu defa daha yavaş yiyeceğim ki, ağzımda uzun uzun kalsın” dedi! Düşünün artık lezzetiniJ

Malzemeler: (3-4 kişi için)
2-3 adet kabak
2-3 adet domates
2-3 adet salatalık

Sosu için:
bir çay bardağı çam fıstığı
bir çay bardağı kabak çekirdeği (kabuksuz)
5 yemek kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak
1 avuç fesleğen
varsa 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği yağı ( bence olmalı, zira denediğinizde ne demek istediğimi kesinlikle anlarsınızJ )

Önce kabakları yeni hediyemle spagetti haline getirdim. İnanın bu makineyi kullanmak gerçekten çok zevkli.:) O kadar ilginç ki, isterseniz 1 metre uzunlukta makarna elde edebilirsiniz:) Domatesleri ve salatalıkları küp küp doğradım, kabakla karıştırdım.
Sosu hazırlanırken de bütün malzemeleri blendere koydum ve homojen hale gelene kadar  çırptım. Hazır olunca sebze karışımla iyice karıştırdım. Tabii eğer isterseniz masaya ayrı bir kasede getirebilirsiniz. Böylece herkes kendin damak zevkine göre koyabilir. En son olarak da daha önceden filizlendirilmiş karabuğdayı ve quinoayı üstüne serptim. Kabak zaten sevdiğim bir sebzeydi, şimdi çoook daha fazla sever oldum!
Afiyet olsun!
Tarifi Gitta'dan aldım:) Teşekkürler!
http://gittarawfood.blogspot.com/2009/08/cukkini-spagetti-kendermagos-pestoval.html

1 yorum:

  1. Betway casino site up to £100 in bonus funds - Lucky Club
    Betway is one of the newest and most popular luckyclub online sports betting brands in the online gambling industry, and in the betting industry,

    YanıtlaSil