11 Mart 2013 Pazartesi

ÇIĞ ISPANAK ÇORBASI


-->
Birkaç gün önce çocuklara zeytinyağlı ıspanak pişirirken, acaba ıspanağı çiğ olarak nasıl tüketebiliriz diye düşünmeye başladım ve aklıma bu tarif geldi; sindirimi çok kolay, kalorisi düşük, vitaminler ve antioksidanlarla dolu! Ayrıca unutmayalım, K vitamini açısından en zengin sebzemiz olan ıspanak, bu saydıklarım dışında daha pek çok mineral içeriyor.

Ispanağı pişirerek tükettiğimizde ısıya hassas olan folik asit – ki annelerin çok iyi bildiği gibi folik asit al yuvarlakların oluşumunda, amino asitlerin sentezinde ve anne karnındayken bebeğin gelişiminde çok önemli - yok oluyor. Oysa bu tarifte de olduğu gibi ıspanak ve sarımsak beraber kullanıldığında bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.

Böyle bir karışımı bir kış akşamında yudum yudum tüketmek vücudumuz için harika bir destek. Tabii ıspanağın tadını almak ve gereğinden fazla kullanılan kimyasaldan uzak durmak istiyorsak her zaman olduğu gibi organik pazarından alış veriş yapmanızı öneririm.



Malzemeleri:

350 gr ıspanak

3 diş sarımsak

80 gr kaju

maydanoz

bir tutam tuz

isteğe göre karabiber

200 ml su



İlk önce malzemeleri az suyla blenderden geçirelim, kalan suyu, karışımımız tamamen homojen olduktan sonra ekleyelim. Unutmayalım; kaju ve sarımsağın tamamen parçalanması için öncelikle bu işi az miktarda suyla yapmak gerekiyor. Eğer isterseniz üzerine soya filizi serpebiliriz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder