Böylece karışımlarımızın yoğunluğunu
arttırabiliriz. Demek ki kara buğday ununu çok amaçlı kullanabiliriz. Ve bir
çok yerde kullanabiliriz.
Malzemeler
250 gr. Karabuğday
Karabuğdayı 60 dakika suda bekletiyoruz. Ama
şiştiğinde hacmi değişeceği için geniş bir kap tercih edelim.
Su da bekleme süresi bittikten sonra
üzerindeki yapışkan sıvının temizlenebilmesi için bir kaç defa bol suyla
yıkayalım.
Sonraki aşamada 24 saat boyunca nemli halde
filizlenmeye bırakalım.
Filizlenirken de yapışkan tabaka tekrar
oluşacaktır. Bu durumda da bir kaç defa yıkayarak, filizlenmenin kolayca
gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz.
24 Saatten sonra filizlenen tohumlar çiğ olarak tüketilmeye hazır hale gelir.
Kurutmak istersek de 45 dereceye ayarlanmış
bir fırına, tepsiye yayarak kurutalım. Her tarafının aynı derecede kuruması için zaman zaman ters
yüz edelim ve tepsiye iyice yayalım. Neminden arınması ve iyi kuruması çok
önemli. Çünkü azıcık bile nemli kalsa kolayca çürüyebilir.
Bu şekilde hazırladığımız filizlendirilmiş
karabuğdayı kraker ve müslilerde kullanabiliriz. Mikserde öğütürsek de
yukarıda anlattığımız şekilde kullanabiliriz. Uzun süre saklamak için kapaklı
bir kavanoza koyarak serin bir yerde koruyabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder