1 Mart 2013 Cuma

Çiğ Karabuğday Ununun Hazırlanması




Karabuğday ununu öncelikle kurutulmuş tatlılarımızın ana malzemesi olarak kullanıyoruz. Meyve pestillerini hazırlarken içine karabuğday unu kattığımızda kıvamının daha katılaştığını görüyoruz. Ama zamanda  kara buğday ununu krakerlere, pudinglere ve meyve , sebze sularına koyabiliriz.
Böylece karışımlarımızın yoğunluğunu arttırabiliriz. Demek ki kara buğday ununu çok amaçlı kullanabiliriz. Ve bir çok yerde kullanabiliriz.

Malzemeler

250 gr. Karabuğday

Karabuğdayı 60 dakika suda bekletiyoruz. Ama şiştiğinde hacmi değişeceği için geniş bir kap tercih edelim.

Su da bekleme süresi bittikten sonra üzerindeki yapışkan sıvının temizlenebilmesi için bir kaç defa bol suyla yıkayalım.

Sonraki aşamada 24 saat boyunca nemli halde filizlenmeye bırakalım.

Filizlenirken de yapışkan tabaka tekrar oluşacaktır. Bu durumda da bir kaç defa yıkayarak, filizlenmenin kolayca gerçekleşmesine yardımcı oluyoruz.

24 Saatten sonra filizlenen tohumlar  çiğ olarak tüketilmeye hazır hale gelir.


Kurutmak istersek de 45 dereceye ayarlanmış bir fırına, tepsiye yayarak kurutalım. Her tarafının  aynı derecede kuruması için zaman zaman ters yüz edelim ve tepsiye iyice yayalım. Neminden arınması ve iyi kuruması çok önemli. Çünkü azıcık bile nemli kalsa kolayca çürüyebilir.

Bu şekilde hazırladığımız filizlendirilmiş karabuğdayı kraker ve müslilerde kullanabiliriz. Mikserde öğütürsek de yukarıda anlattığımız şekilde kullanabiliriz. Uzun süre saklamak için kapaklı bir kavanoza koyarak serin bir yerde koruyabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder