Bitkilerin kıtalar arası yaptıkları
yolculuklara bakınca öğrendim ki, balkabağının anavatanı Güney ve Orta Amerika’ymış.
Bir rivayete göre balkabağını ilk yetiştirenler Teksaslı ve Meksikalı kızılderililermiş.
Balkabağının içinde neler var diye baktığımızda %90’u su. Kuru maddede daha potasyum, demir, mangan, fosfor,
A, B, C, E, vitaminler, karotenoidler, folik asit var! Yani tüketmekte fayda
varJ
Balkabağı kış aylarında mutlaka yememiz
gereken sebzelerin arasında. Unutmayın bugünlerde
son hasat.
Malzemeler:
400 gr balkabağı
2 muz
1 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
bir tutam rendelenmiş muskat
200-300 ml su
Tarifi çok kolay; her zamanki gibi malzemeleri
blenderden geçirelim, isteğe göre sulandıralım.
Süslemesini sizin hayal gücünüze bırakıyorum!
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder