11 Mart 2013 Pazartesi

MUZLU BALKABAĞI SUYU

 
 
Bitkilerin kıtalar arası yaptıkları yolculuklara bakınca öğrendim ki, balkabağının anavatanı Güney ve Orta Amerika’ymış. Bir rivayete göre balkabağını ilk yetiştirenler Teksaslı ve Meksikalı kızılderililermiş. Balkabağının içinde neler var diye baktığımızda %90’u su.  Kuru maddede daha potasyum, demir, mangan, fosfor, A, B, C, E, vitaminler, karotenoidler, folik asit var! Yani tüketmekte fayda varJ
Balkabağı kış aylarında mutlaka yememiz gereken sebzelerin arasında.  Unutmayın bugünlerde son hasat.

Malzemeler:

400 gr balkabağı
2 muz
1 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
bir tutam rendelenmiş muskat
200-300 ml su

Tarifi çok kolay; her zamanki gibi malzemeleri blenderden geçirelim, isteğe göre sulandıralım.
Süslemesini sizin hayal gücünüze bırakıyorum! Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder