Aslında bu kuruyemiş dilimini daha önce bir
kaç defa yapmıştım ama her defasında ben daha fotoğrafını çekemeden ev halkı
tarafından silip süpürüldü. Ve şimdi de fotoğraf çekmek için inanın son
dilimleri zar zor kurtarabildim! Arkadaşlar, aile, bizim eve gelen giden herkes
fırının kapağını açık bulunca “bu da
neymiş?” diyerek tadına bakıyor ve ne hikmetse kimse bir dilimle yetmiyorlar.
Hafta sonu Pazar kahvaltısı için Elvan’a götürmek istedim ama kutuya ancak iki
dilim koyabildim! Daha fazla götüremediğim için utanarak verdim, ama yapacak
bir şey yok:) Bu dilimlerden doyasıya yiyebilmek için bizim
evimizi ziyaret etmek gerekiyor.
Malzemeler (1 tepsi
için):
1 bardak badem
1 bardak ceviz
1 bardak kaju
1 bardak
filizlendirilmiş karabuğday
1 bardak hurma veya
kuru kaysı
1 muz
1 elma
1 kaşık bal
1 kaşık limon suyu
isteğe göre
baharatlar (tarçın, vanilya, portakal kabuğu)
Karabuğdayı daha önce verdiğim tarife göre
filizlendirelim. Bademi ve cevizi akşamdan suda bekletelim, kajuya aynı işlem
yapmamıza gerek yok. Ertesi gün kuruyemişleri blendırdan geçirelim. Hurma ve
kaysıyı da pürüzsüz hale gelene kadar
blendırdan geçirelim, sonra kuruyemişleri karışımın içine dökelim ve
karabuğdayla beraber kalan malzemeleri de ekleyelim. Fırın tepsimize silikonu
yerleştirelim, üzerine karışımımızı dökelim. Elimizle ya da silindirik bir
yüzeyle malzemelerimizi düzleştirelim ve bir spatula yardımıyla sanki dilimlere
ayırmak gibi enine ve boyuna parçalara ayıralım. Böylece iyice kuruduğunda
düzgün dilimler elde etmemiz çok daha kolay olacaktır.
Şimdi 45 derecede kuruyana kadar fırından çıkartmayalım. Ara sıra dilimleri ters yüz döndürelim her iki tarafı eşit şekilde kurusun.
Özellikle çocuklar ve kahve misafirleriniz
için harika bir tatlınız oldu!
Kaynak: Élő ételek könyve Gitta Lénárt
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder