5 Mart 2013 Salı

SOĞUK PANCAR ÇORBASI


YA DA RENK MUCİZESİ

Çiğ çorbalar aslında yoğun sebze ve meye suyu içerirler. Aslında herhangi bir meyve suyunu tabağa döker ve kaşıkla içersek buna rahatlıkla çorba diyebiliriz. Böylece bir kaç dakika içinde çok sağlıklı bir öğün hazırlayabiliriz.

Malzemeler

250 gr. Pancar
Küçük bir parça zencefil
1 Diş sarımsak ve bir tutam tuz
Bir tutam öğütülmüş defne yaprağı
1 Kaşık bal
1 Kaşık limon suyu
1 Kaşık soğuk preslenmiş yağ
400 ml. Filtrelenmiş su


50 gr. Havuç
50 gr. Kereviz sapı
30 gr. Karışık kuruyemiş ( ceviz, badem veya kaju olabilir )


Birinci paragrafta yazan malzemeleri mikserde pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpalım. Sonra istediğimiz kıvama gelene kadar su ekleyelim, içine dilimlenmiş havuç, kereviz sapı ve tercih ettiğimiz kuruyemiş/leri ekleyelim. Ve son olarak da en düşük ayarda birkaç saniye daha çırpalım ve bu süreye dikkat edelim ki, sebzeler sadece biraz ufalansınlar.

Çorbamız hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder